Mbarki: ‘Pik anti-homogeweld niet!’

regenboogvlag

De Amsterdamse PvdA-fractie heeft met afschuw gereageerd op het bericht dat er sprake zou zijn geweest van geweld tegen een homoseksuele Amsterdammer afgelopen week. Raadslid Sofyan Mbarki: ‘Geweld tegen homoseksuele Amsterdammers moeten we niet pikken in Amsterdam. Geweld omdat je bent wie je bent, moeten we altijd bestrijden en raakt ons allemaal’.
Lees verder

Minister Asscher: €14 miljoen voor werkgelegenheidsplan Amsterdam

Asscher bij toelichting plan van aanpak jeugdwerkloosheid

Er komt ruimt €14 miljoen beschikbaar voor een werkgelegenheidsplan voor Amsterdam, zo meldde PvdA-minister Asscher gisteren tijdens de presentatie van het regioplan. Het bedrag wordt samengebracht door minister Asscher en het bedrijfsleven, de vakbonden en de kennisinstellingen. Het geld wordt vooral gestoken in scholing van MBO-talent, ZZP’ers en ICT’ers. Voor de PvdA is het bestrijden van werkeloosheid een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd.
Lees verder

Liefde voor werk-bijeenkomst

Asscher

Wat als werk in steeds kleinere deeltijdbanen wordt opgeknipt? Als je wordt betaald per bezorgd pakket? Als een robot jouw werk eigenlijk veel goedkoper kan doen? Als je als ondernemer ook sociaal werker moet zijn, wat dan? Jij houdt van je werk, maar houdt het werk nog van jou? Hoe ziet het werk van de toekomst eruit?
Lees verder

Aftrap van de Provinciale Statencampagne met Job Cohen

Cohen op campagne

Op zaterdag 31 januari trappen we de campagne voor de provinciale staten en de waterschapsverkiezingen af in Amsterdam (StayOkay, Timorplein 21, Amsterdam-Oost). De komende twee maanden willen wij weer de straten van Amsterdam rood kleuren! Voor een sterke en sociale provinciale staten, waterschap en Eerste kamer. Wij doen dat samen met de Amsterdamse kandidaten en natuurlijk met jou!
Lees verder

Opinie Ilham Saadi: Investeer in de ring!

Amsterdam-van-boven

Tijdens zijn nieuwjaarsspeech die de burgemeester afgelopen 3 januari hield in de Stadsschouwburg benoemde hij een luxeprobleem. Dat probleem is het probleem van de drukte in stad. De uitdaging van het toenemende aantal inwoners en het toenemende aantal toeristen en bezoekers. Geluidsoverlast, drukbevolkte fietspaden en stoepen vol rolkoffers. Het is een luxe, omdat het wordt veroorzaakt door een groeiende liefde voor de stad Amsterdam. Jonge gezinnen blijven liever binnen de stadsgrenzen wonen, expats willen zich het liefst in Amsterdam vestigen en toeristen staan te trappelen om de grachten en musea te zien. Ik zou willen zeggen, verander ons luxeprobleem naar een win-win-situatie.
Lees verder

PvdA brengt foodtrucks naar de straat

Foodtrucks

De populaire foodtrucks die we vooralsnog alleen van de Rollende Keukens kennen, zullen nu ook in de Amsterdamse straten terug te vinden zijn. Vandaag werd duidelijk dat het college positief gestemd is over het initiatiefvoorstel van PvdA en GroenLinks ‘Lekker eten op de Amsterdamse straten’.
Lees verder

 • Op de agenda

  • Geen evenementen
 • Stadsdelen

  Kaart Stadsdelen
  Stadsdeel Nieuw WestStadsdeel WestStadsdeel NoordStadsdeel CentrumStadsdeel ZuidOostStadsdeel Zuidoost
 • Mensen

  Alle mensen bij de PvdA Amsterdam
 • Doneer!

  Met een donatie helpt u de PvdA Amsterdam. Met uw steun kan de PvdA strijden voor goed onderwijs, betaalbare woningen en geschikte banen voor iedereen.
  IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

  Bank:


  Bedrag:  Of kijk op onze speciale donatie pagina.

  Hartelijk dank!
 • Doe Mee!

  We zijn het hele jaar door in de stad te vinden: rozen uitdelen, canvassen op straat, debatten organiseren en nog veel meer. Zo blijven we continue in contact met de Amsterdammer. Belangrijk én gezellig, zeker in campagnetijd. Dus doe mee! Meld je nu aan, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.