PvdA vraagt aandacht voor dakloze gezinnen

Vanmorgen heeft raadslid Maarten Poorter in een spoeddebat in de gemeenteraad aandacht gevraagd voor tientallen gezinnen die door te weinig plekken in de crisisopvang in verschillende hotels in de stad worden geplaatst. Het lukt de gemeente niet om genoeg crisisopvangplekken te creëren, waardoor gezinnen tussen hotelkamers pendelen. Lees verder

Algemene ledenvergadering op dinsdag 31 maart

Volkshotel

De algemene ledenvergadering van de PvdA Amsterdam vindt plaats op dinsdag 31 maart in het Volkshotel. Alle leden van de Amsterdamse PvdA zijn welkom en worden uitgenodigd om mee te denken en te praten over de plannen voor de vereniging. Lees verder

Stop de verkoop van begane grond woningen

Woningen

De PvdA in Amsterdam West en Oost willen een stop op de verkoop van begane grondwoningen door woningcorporaties. Zij doen hiertoe een voorstel doen tijdens de bestuurscommissievergadering in beide stadsdelen. Daar wordt op dinsdag 24 maart het advies van het Algemeen Bestuur aan wethouder Ivens besproken over de gemeentelijke inzet voor nieuwe afspraken met de woningbouwbouw corporaties.
Lees verder

Cultuurpanden worden schoner en duurzamer

Cultuurpanden in Amsterdam worden schoner en duurzamer, dat is het doel van de PvdA-motie die vorige week in de gemeenteraad unaniem werd aangenomen. De aangenomen motie zal daarmee deel uit gaan maken van de Agenda Duurzaamheid van wethouder Choho. De aanpak van de cultuurpanden zal in nauwe samenwerking met de cultuursector plaatsvinden.
Lees verder

Maarten Poorter loopt stage: ‘Meer investeren in welzijn’

Maarten op stage

Zorg wordt steeds meer thuis of in de buurt aangeboden. Welzijnswerk (ofwel: maatschappelijke dienstverlening) wordt daarom steeds belangrijker: bij het tegengaan van eenzaamheid, bij het voorkomen van schulden, bij alledaagse vragen over sociale voorzieningen. Ik bood me aan als stagiair-voor-twee-dagen bij Stichting Doras is Noord. Ik vroeg Doras om me alle facetten van het welzijnswerk te laten zien, en ervaren. Ik heb twee intensieve dagen meegelopen, vele bijzondere gesprekken gevoerd en de handen uit de mouwen gestoken waar ik kon. Hier schrijf ik een verslag van mijn ervaringen.
Lees verder

Laat uw stem horen op 18 maart

12031938306_b6c624efdf_z

Nog één dag en dan zijn de stembussen geopend. U kunt op woensdag 18 maart kiezen voor een sociale en sterke provincie Noord-Holland.

Met tientallen vrijwilligers is de PvdA de afgelopen weken de straat opgegaan in alle stadsdelen van Amsterdam. De leden en vrijwilligers hebben honderden mensen gesproken over de keuzes die de PvdA heeft gemaakt. Soms waren dat moeilijke keuzes, maar wel keuzes waar de PvdA achter staat. De partij gaat nu voor een krachtig herstel van de economie, waarvan iedereen moet profiteren, en niet voor nieuwe onzekerheid van snoeiharde bezuinigingen op de sociale zekerheid en zorg die andere partijen ineens op tafel leggen. Lees verder

 • Op de agenda

 • Nieuwsbrief

  Op de hoogte blijven van PvdA Amsterdam? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang twee keer in de maand het belangrijkste nieuws in je inbox.
  * = verplicht veld
 • Stadsdelen

  Kaart Stadsdelen
  Stadsdeel Nieuw WestStadsdeel WestStadsdeel NoordStadsdeel CentrumStadsdeel ZuidOostStadsdeel Zuidoost
 • Doneer!

  Met een donatie helpt u de PvdA Amsterdam. Met uw steun kan de PvdA strijden voor goed onderwijs, betaalbare woningen en geschikte banen voor iedereen.
  IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

  Bank:


  Bedrag:  Of kijk op onze speciale donatie pagina.

  Hartelijk dank!
 • Doe Mee!

  We zijn het hele jaar door in de stad te vinden: rozen uitdelen, canvassen op straat, debatten organiseren en nog veel meer. Zo blijven we continue in contact met de Amsterdammer. Belangrijk én gezellig, zeker in campagnetijd. Dus doe mee! Meld je nu aan, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.