In memoriam Wouter Gortzak

Gortzak

Zaterdag 26 september jongstleden overleed Wouter Gortzak op 83 jarige leeftijd.

Wouter Gortzak had vele hoofd- en nevenfuncties, hij was onder andere eindredacteur van het Parool en was lid van de Tweede Kamer.

Lees verder

Doe mee met het ledenpanel!

Zoals u misschien al heeft gemerkt is het bestuur van de PvdA Amsterdam deze week een nieuw onderzoek gestart onder haar eigen leden. Wij willen graag dat u met ons meedenkt over de rol, positie en strategie die onze partij moet innemen, de komende jaren nu wij in de oppositie zitten. De deelname in eerdere Amsterdamse ledenonderzoeken is altijd goed geweest -gemiddeld 9%- maar het Bestuur van de PvdA Amsterdam legt de lat steeds hoger.

 

Lees verder

Orhan Kayar: Pleidooi voor zwemmen

Flevoparkbad

Blog raadslid Orhan Kayar

Vandaag heb ik in de commissievergadering Zorg en Sport vragen gesteld aan de wethouder over de mogelijke komst van een zwembad op IJburg. Eerder heeft de raad al duidelijk de intentie hiervoor uitgesproken en werd er bovendien geld gereserveerd.

Lees verder

Falende Welzorg bestraft na vragen PvdA

Welzorg

Vanwege mismanagement en de aanhoudende stroom van klachten heeft wethouder Van der Burg besloten hulpmiddelenleverancier Welzorg te straffen. Dit naar aanleiding van vragen die werden gesteld door PvdA-raadslid Maarten Poorter. Welzorg is nu ‘voorkeursleverancier’ af en concurrenten Harting Bank en Beenhakker kunnen opdrachten overnemen.

Lees verder

Standbeeld voor Nelson Mandela in Amsterdam

BIO-MANDELA-RALLY

Naar aanleiding van een voorstel van PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman zal de gemeente werk gaan maken van een standbeeld voor Nelson Mandela. Dat is vandaag besloten in commissievergadering Algemene Zaken, waar het voorstel brede steun kreeg van partijen en de burgemeester.

Lees verder

PvdA-plan definitief: gratis OV voor arme ouderen

Gratis OV

Het PvdA-plan van gratis openbaar vervoer voor ouderen met een minimaal inkomen wordt definitief ingevoerd. Dat maakten wethouders Ivens en Vliegenthart vandaag bekend. De PvdA is verheugd dat haar voorstel, dat eerst als proefregeling werd ingevoerd, een definitieve invulling krijgt.

Lees verder

 • Op de agenda

 • Stadsdelen

  Kaart Stadsdelen
  Stadsdeel Nieuw WestStadsdeel WestStadsdeel NoordStadsdeel CentrumStadsdeel ZuidOostStadsdeel Zuidoost
 • Mensen

  Alle mensen bij de PvdA Amsterdam
 • Doneer!

  Met een donatie helpt u de PvdA Amsterdam. Met uw steun kan de PvdA strijden voor goed onderwijs, betaalbare woningen en geschikte banen voor iedereen.
  IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

  Bank:


  Bedrag:



  Of kijk op onze speciale donatie pagina.

  Hartelijk dank!
 • Doe Mee!

  We zijn het hele jaar door in de stad te vinden: rozen uitdelen, canvassen op straat, debatten organiseren en nog veel meer. Zo blijven we continue in contact met de Amsterdammer. Belangrijk én gezellig, zeker in campagnetijd. Dus doe mee! Meld je nu aan, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

 • PvdA Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van alle activiteiten van de PvdA Amsterdam: meld je aan voor de nieuwsbrief.

  Email Format