Mbarki: ‘Zet in op preventie van radicalisering’

Sofyan Mbarki

Een motie van PvdA-raadslid Sofyan Mbarki om meer in te gaan zetten op preventie van radicalisering is afgelopen week unaniem aangenomen in de gemeenteraad. De motie pleit ervoor om de succesvolle aanpak Preventie Interventie Team (PIT) ook toe te passen op personen die potentieel kunnen radicaliseren. Door die nieuwe aanpak te voegen bij het reeds bestaande PIT, is er geen noodzaak voor een nieuw team. Lees verder

Dennis Boutkan in enquêtecommissie

Dennis Boutkan edit

Dennis Boutkan zal namens PvdA Amsterdam plaatsnemen in de enquetecommissie die onderzoek zal gaan doen naar de organisatie van verschillende diensten van de gemeente. Afgelopen week werd door de gehele gemeenteraad besloten tot het starten van deze enquete. Lees verder

PvdA & D66: Meer mannen voor de klas 

Mannen voor de klas

Meer mannen voor de klas in het basisonderwijs, dat is de kern van het initiatiefvoorstel dat vandaag door PvdA en D66 werd ingediend bij de Amsterdamse gemeenteraad. De partijen pleiten ten eerste voor de invoering van een HIJ-instroomtraject in Amsterdam. Dit traject biedt de kans aan hoger opgeleide mannen om een versnelde opleiding te volgen en tegelijkertijd al voor de klas te staan. Ten tweede vragen PvdA en D66 de gemeente om een onderzoek te starten naar de redenen voor de kleine instroom en de grote uitstroom van mannen in het basisonderwijs.

Lees verder

Dennis Boutkan blogt: discriminatie bij sollicitatie

Dennis blogt

Afgelopen week had ik een mooie ontmoeting met Fatima Hakiki, Khadija Majdoubi en Zohra Amankur. Drie Amsterdamse moeders die zich zorgen maken over discriminatie op de arbeidsmarkt. Ik ben onder de indruk van hun zorgen, want ik herken hun zorg. Op dit moment zijn Amsterdamse jongeren van niet-westerse herkomst twee keer vaker werkloos dan jongeren van autochtone afkomst. In een tijd dat jeugdwerkloosheid in Amsterdam op een recordhoogte van 24% staat, is het probleem voor deze groep alleen maar significanter.

Lees verder

Voorbereiding voor het landelijk congres PvdA

De PvdA houdt dit keer haar jaarlijks congres op 17 en 18 januari 2015 in Utrecht. Er staan vele belangrijke punten op de agenda: de vaststelling van de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer, de voorstellen om de ledendemocratie binnen onze partij te vergroten en de resolutie ’De bakens verzetten’, met aanbevelingen voor een robuuste economie met een solidaire samenleving als uitgangspunt. Mensen – het sociaal kapitaal – staan daarin centraal, en boven het belang van het financieel kapitaal. Ook kan het Congres zich uitspreken over de resolutie ‘Politiek Van Waarde’. De commissie Hamming schetst treffend de veranderingen die soms nodig zijn in het denken en handelen van hedendaagse bestuurders en volksvertegenwoordigers.
Lees verder

Burgemeester Van der Laan scherp op Julien Blanc en Real Social Dynamics

Nieuwe raadsleden geÔnstalleerd in Amsterdam

Burgemeester Van der Laan is van plan om de bijeenkomsten van Real Social Dynamics scherp in de gaten te houden. Dat antwoordde hij op de vragen die PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman vandaag in de raadscommissievergadering stelde. De burgemeester sprak zijn afschuw uit over het gedachtegoed van Real Social Dynamics en stelde bovendien dat hij de komst van Real Social Dynamics naar Amsterdam als ‘onwenselijk’ beschouwt.
Lees verder

 • Op de agenda

 • Stadsdelen

  Kaart Stadsdelen
  Stadsdeel Nieuw WestStadsdeel WestStadsdeel NoordStadsdeel CentrumStadsdeel ZuidOostStadsdeel Zuidoost
 • Mensen

  Alle mensen bij de PvdA Amsterdam
 • Doneer!

  Met een donatie helpt u de PvdA Amsterdam. Met uw steun kan de PvdA strijden voor goed onderwijs, betaalbare woningen en geschikte banen voor iedereen.
  IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

  Bank:


  Bedrag:  Of kijk op onze speciale donatie pagina.

  Hartelijk dank!
 • Doe Mee!

  We zijn het hele jaar door in de stad te vinden: rozen uitdelen, canvassen op straat, debatten organiseren en nog veel meer. Zo blijven we continue in contact met de Amsterdammer. Belangrijk én gezellig, zeker in campagnetijd. Dus doe mee! Meld je nu aan, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.