Elke dag denken aan Van Gogh

Marjolein Moorman PvdA verschrikkelijkste plek Parool

Het Parool vroeg PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman naar haar meest verschrikkelijke plek in Amsterdam. Staand op de plek waar Theo van Gogh tien jaar geleden werd vermoord, benadrukte zij waarom het principe van vrijheid voor haar van het grootste belang is. Lees het hele stuk hier of op Blendle.

Evaluatiecommissie gemeenteraadsverkiezingen ingesteld

GR2014

Het bestuur van de PvdA Amsterdam heeft een commissie aangesteld om de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 te evalueren.  De commissie wordt voorgezeten door Jaap van der Aa en bestaat verder uit Kadija Arib, Godfried Lambriex en Raoul Schildmeijer. De commissie heeft de opdracht om breed het gesprek aangegaan met diverse betrokkenen. Daarnaast zullen ook de leden geconsulteerd worden middels een ledenpanel.

Het rapport zal worden besproken in de Algemene Ledenvergadering van 13 november 2014.

PvdA: Zorgen over dreigende mislukking reorganisatie

stadhuis adam

De PvdA maakt zich ernstige zorgen over het mogelijke mislukken van de reorganisatie van gemeente Amsterdam. Deze week publiceerde de Centrale ondernemingsraad (COR) van de gemeente zijn advies over de reorganisatie, dat het eerder vorige week aanbood aan de gemeentesecretaris. Het advies is streng, maar ook constructief.

De COR adviseert gedwongen ontslagen te vermijden en verkleining van de organisatie zoveel mogelijk te zoeken in externe of flexibele krachten. Bovendien dringt het aan op een baangarantie voor medewerkers in het geval er binnen twee jaar een nieuwe reorganisatie wordt gestart. Wanneer niet aan de gestelde voorwaarden kan worden voldaan, dreigt een negatief advies van de COR richting de gemeente, wat een ernstige belemmering voor de reorganisatie oplevert.

Eerder al kwam de reorganisatie in opspraak vanwege een uitgelekt geheim rapport in de Telegraaf, dat melding maakte dat het project op het punt van mislukken staat. Er werd gesproken van ‘code oranje-rood’. PvdA-raadslid Dennis Boutkan stelde kritische vragen over de voortgang van de reorganisatie.

Parool: ‘Na basisschool mbo helpen’.

Marjolein

In 2018 staan de beste mbo-scholen in Amsterdam. Dat is de ambitie van het initiatiefvoorstel dat vandaag werd ingediend door PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman. Het Parool stelde haar vijf vragen naar aanleiding van het initiatiefvoorstel. Bekijk het artikel hier, of lees het op Blendle.

 

Oproep: Nieuw politiek seizoen, nieuwe voorstellen

Het einde van het reces in de lokale politiek komt in zicht, en de PvdA-vereniging in Amsterdam maakt zich op voor een nieuw politiek seizoen. Na de verkiezingsuitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart, de start van de nieuwe bestuurscommissies en met de nieuwe oppositierol in het stedelijk bestuur dient zich een bijzondere tijd aan.

Om op een goede manier als politieke vereniging en – beweging op te starten, heeft het bestuur van PvdA Amsterdam aan enkele leden gevraagd om een voorstel te doen voor de periode tot het einde van het jaar. Begin september komen onder meer Lieke Kuiper (voorzitter JS Amsterdam) en Herman Wiersema (voorzitter PvdA Amsterdam West) met voorstellen voor die aanpak naar het bestuur, waarna iedereen de kans krijgt om mee te doen. Heb je zelf ideeën voor de werkwijze? Mail ze naar kuiperlieke@gmail.com of h.wiersema@tiscali.nl. Egbert de Vries is betrokken als adviseur vanuit het landelijk bestuur.

De ledenvergadering in november vormt de afronding van de aanpak. Dan wordt ook een nieuw bestuur gekozen.

GroenLinks & PvdA: pak mijden zorg nu aan

 De gemeente Amsterdam moet zo snel mogelijk het zorgmijden aanpakken. Dat stellen de fracties van GroenLinks en de PvdA in reactie op het nieuws dat het aantal ‘zorgmijders’ in de stad flink toe lijkt te nemen. De fracties stellen hierover vragen aan het college van burgemeester & wethouders.

Volgens Het Parool van vandaag komt het steeds vaker voor dat patiënten doktersadvies om financiële redenen niet opvolgen. Het gaat hier van het niet aanschaffen van medicijnen tot het niet bezoeken van een specialist. Daarnaast wordt ook het risico van verspreiding van soa’s groter, waarmee zorgvermijdend gedrag impact kan hebben op de volksgezondheid. Als mogelijke reden hiervoor wordt het gestegen eigen risico genoemd.

GroenLinks-raadslid Femke Roosma: ‘Vooral in de armere wijken van de stad lijken steeds meer Amsterdammers zorg te mijden. Ik wil van de wethouder horen of dit echt waar is. Want het kan niet zo zijn dat de dikte van iemand portemonnee bepaalt in welke mate iemand toegang heeft tot goede zorg. Dat hoort een basisvoorziening te zijn.’

De fracties van GroenLinks en de PvdA stellen voor om te onderzoeken of armoedegelden ingezet kunnen worden om ‘zorgmijders’ te ondersteunen. PvdA-raadslid Maarten Poorter: ‘Het nieuwe college stelt een hoop geld beschikbaar om armoede aan te pakken. Ik wil horen of dit geld kan worden gebruikt om het mijden van zorg te voorkomen.’

 • Op de agenda

 • Stadsdelen

  Kaart Stadsdelen
  Stadsdeel Nieuw WestStadsdeel WestStadsdeel NoordStadsdeel CentrumStadsdeel ZuidOostStadsdeel Zuidoost
 • Mensen

  Alle mensen bij de PvdA Amsterdam
 • Doneer!

  Met een donatie helpt u de PvdA Amsterdam. Met uw steun kan de PvdA strijden voor goed onderwijs, betaalbare woningen en geschikte banen voor iedereen.
  IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

  Bank:


  Bedrag:  Of kijk op onze speciale donatie pagina.

  Hartelijk dank!
 • Doe Mee!

  We zijn het hele jaar door in de stad te vinden: rozen uitdelen, canvassen op straat, debatten organiseren en nog veel meer. Zo blijven we continue in contact met de Amsterdammer. Belangrijk én gezellig, zeker in campagnetijd. Dus doe mee! Meld je nu aan, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

 • PvdA Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van alle activiteiten van de PvdA Amsterdam: meld je aan voor de nieuwsbrief.

  Email Format