Straten-Generaal: PvdA de straten in!

Straten generaal

Een nieuw politiek seizoen wordt vergezeld door een goede traditie: de Straten-Generaal. Hierbij gaat de PvdA de straten in om in gesprek te gaan met de inwoners over landelijke danwel lokale politiek, maar vooral hoe wij als lokale PvdA’ers daarbij iets voor hen kunnen betekenen. Op 20 september zetten PvdA’ers in het hele land zich hier voor in, in Amsterdam gebeurt dat in Oost en Zuid-Oost.

Lees verder

Terugkijken: Marjolein Moorman in Park Politiek

Schermafdruk 2014-09-15 11.01.34

Afgelopen vrijdag was PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman te gast in Park Politiek, de nieuwe politieke talkshow van AT5 en Parool. Hierin sprak zij ondermeer over de nieuwe rol van de PvdA als oppositiepartij en het onderwijsbeleid. Andere gasten waren onder meer D66-fractievoorzitter Jan Paternotte en Wethouder Vliegenthart.

Kijk de aflevering hier terug:

Zorgen over veiligheid thuiszorg

Maarten

Blog van PvdA-raadslid Maarten Poorter:

Steeds meer ouderen maken zich zorgen of ze hun thuiszorgmedewerker wel kunnen vertrouwen. Veel ouderen krijgen wisselende medewerkers van de thuiszorg aan huis. En doordat deze medewerkers zich vaak niet kunnen identificeren voelen veel ouderen zich onveilig: ze zijn bang een crimineel binnen te laten die zich voordoet als thuiszorgmedewerker. Dit blijkt uit een onderzoek van Cliëntenbelang Amsterdam. Ik heb namens de PvdA vragen gesteld aan VVD-wethouder Eric van der Burg.

Lees verder

Toch Wintermarkt in Amsterdam

Wintermarkt

Na aandringen van PvdA-raadslid Ilham Saadi heeft wethouder Ollongren de belofte gedaan op zoek te gaan naar een geschikte locatie voor de wintermarkt. Eerder werd besloten dat er dit jaar geen wintermarkt in de binnenstad zou plaatsvinden, omdat deze hier niet zou passen.

Lees verder

Jadnanansing start Denkende Doener Toer

Tanja Denkende Doener

Het PvdA-Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing is deze week haar Denkende Doener Toer gestart. In deze tour fietst zij de komende negen maanden langs verschillende onderwijsinstellingen en ondernemers in Amsterdam om haar boodschap over de Denkende Doener te verspreiden.

Lees verder

Een betere ouderenzorg voor Amsterdam

Maarten

De PvdA vindt dat Amsterdam een betere ouderenzorg verdient. Het heeft daarom samen met Groenlinks, CDA en de Partij van de Ouderen een initiatiefvoorstel ingediend waarin het pleit voor een kwaliteitsaanpak. Deze aanpak moet tot stand komen door een actievere rol voor de gemeente om samen met zorginstellingen, woningcorporaties en zorgverzekeraars, de komende jaren problemen in instellingen te voorkomen en langer thuis wonen mogelijk te maken.

Lees verder

 • Op de agenda

 • Stadsdelen

  Kaart Stadsdelen
  Stadsdeel Nieuw WestStadsdeel WestStadsdeel NoordStadsdeel CentrumStadsdeel ZuidOostStadsdeel Zuidoost
 • Mensen

  Alle mensen bij de PvdA Amsterdam
 • Doneer!

  Met een donatie helpt u de PvdA Amsterdam. Met uw steun kan de PvdA strijden voor goed onderwijs, betaalbare woningen en geschikte banen voor iedereen.
  IDEAL_MOLLIE_BETALEN_DONEREN_AQZSUAWWMX

  Bank:


  Bedrag:  Of kijk op onze speciale donatie pagina.

  Hartelijk dank!
 • Doe Mee!

  We zijn het hele jaar door in de stad te vinden: rozen uitdelen, canvassen op straat, debatten organiseren en nog veel meer. Zo blijven we continue in contact met de Amsterdammer. Belangrijk én gezellig, zeker in campagnetijd. Dus doe mee! Meld je nu aan, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

 • PvdA Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van alle activiteiten van de PvdA Amsterdam: meld je aan voor de nieuwsbrief.

  Email Format